Dag 21 Abbotsford, BC

Klik Hier voor de foto’s van dag 21

Het was een bijzonder rustige dag vandaag. We hadden besloten om na onze verhuizing enigszins uit te slapen. Het weer begon ook in mineur dus reden genoeg om eens rustig te beginnen en te acclimatiseren. De hond liep zoals elke morgen lekker rond te rennen en probeerde weer de ravotten met iedereen die in de buurt was.

GJ8_0314_DxO.jpg

Zoals we inmiddels gewend zijn hadden we een gezellig ontbijt, maakten de weblog af en bespraken alle nieuwtjes uit onze geboorteplaats in Nederland. Al pratend bleek het alweer tijd voor koffie en binnen de kortste keren was het al weer middag. Tijd om op pad te gaan om het bedrijf, waar Kees nog steeds twee dagen in de week werkt, te gaan bekijken. Ondanks dat neef Kees de 70 jaar al voorbij is, blijft hij plezier hebben in het werken in de nursery (tuincentrum). We reden 10 minuten en parkeerden onze auto voor het centrum.

GJ8_0317_DxO.jpg

Naast de verkoop van de nodige planten en bloemen is het kweken van deze planten de belangrijkste business van dit bedrijf.

GJ8_0324_DxO.jpg

Al snel hadden we Kees gevonden en hij leidde ons uitgebreid door het bedrijf rond. We kregen te zien hoe alle planten in de verschillende fases gekweekt werden en hoe uiteindelijk de planten met verschillende methoden in potten worden gezet. Het was allemaal weer heel erg leuk om dit te zien.

GJ8_0357_DxO.jpg

Kees ging vervolgens nog minstens een paar honderd 🙂 bloemstukken in elkaar zetten en wij gingen met nicht Wil naar een andere nursery waar ook een lunchroom was. Hier lunchten we heel lekker. Het was toch weer een hoogtepuntje in onze vakantie.

GJ8_0376_DxO.jpg

Opa deelde een heerlijk luxe broodje met Wil en wij werden verwend met een Indisch en Frans lunchgerecht met verrassende ingrediënten. Na de lunch reden we weer terug naar huis en Wil gaf Pleuni de beloofde rondleiding om te laten zien hoe de blue berry’s gekweekt en geoogst werden.

GJ8_0390_DxO.jpg

Leuk was het winkeltje waar ook de berry’s verkocht werden en waar al de plukbenodigdheden bewaard werden.

GJ8_0383_DxO

Jammer was wel dat inmiddels alle bessenstruiken voor dit seizoen waren leeggeplukt. Het lukte ons nog net een om foto van een resterend setje te maken.

GJ8_0396_DxO.jpg

Inmiddels was de middag al weer verstreken en maakte Wil een heerlijk diner voor ons klaar. Ook twee extra uitgenodigde vrienden maakten de avond extra gezellig en de avond vloog zo voorbij. Morgen gaan we een dag naar Vancouver. Nadat de weblog weer af was deden we voor deze dag het licht weer uit.

Klik Hier voor de foto’s van dag 21

Ga naar dag 22