Dag 5 Glacier National Park of Canada

Klik Hier voor de foto’s van dag 5

Vandaag stonden twee Canadese nationale parken op het programma en een campground die niet vooraf te reserveren was. Ingrediënten genoeg om legitiem om om half zeven op te staan. Een lekker ontbijt was weer zo geregeld en deze keer hadden we zelfs lekker brood van de Canadese Walmart op tafel. We borgen alles spullen weer op en maakten on gereed om een route van 470 km te rijden. Eerst gingen we nog onze watertank vullen om vervolgens langs het Okanaga meer weer verder naar het noorden te rijden.Deze morgen zag het echter heel anders uit dan gisteren. Een dikke laag mist en rook lag op het meer en er viel weinig van de omgeving te zien.

GJ8_7243_DxO

Korte tijd later werd het wel weer wat helderder maar het bleef een nevelig geheel. Ook de brandgeur was constant overal aanwezig. We zouden later wel weer betere gebieden aantreffen dachten we. Na ruim twee uur rijden naderden we Mt Revelstroke National Park. We hadden hier een korte stop gepland om met een shuttle bus naar de top van een berg te rijden maar gezien de weersomstandigheden bewaren we dit maar voor een volgende keer. We maakten op een fraaie rustplaats een tussenstop en maakten foto’s en dronken wat.

GJ8_7265_DxO.jpg

Uiteindelijk belanden we op de Trans Canada 1 Highway die van Vancouver helemaal naar het uiterste oosten in Canada loopt. We konden nu even wat kilometers en reden uiteindelijk door Mt Revelstroke NP heen. De uitzichten waren inmiddels prachtig en het Canadese hooggebergte was rondom overal imposant aanwezig. Wat is het hier prachtig. Even later begon het Glacier NP of Canada. Dit park bleek nog weer net iets mooier te zijn.

GJ8_7275_DxO.jpg

We naderen nu onze campground en zagen al vrij snel het bord met de afslag voor Illecillewaet Campground staan. Ne enige honderden meters konden we de eerste loop van de campground opdraaien en zagen dat er gelukkig aan het begin al twee plekken vrij waren. Omdat er mogelijk nog een betere plek was liep Gert nog even verder de campground op en kwam even later zwaaien dat deze er inderdaad was. Een mooie plek aan een woeste waterstroom en heerlijk gelegen tussen de bomen. Het was hier zelfs een stuk koeler als elders vanwege het water dat even daarvoor nog ijs in een gletsjer was. Het inparkeren met onze camper kostte nog even wat moeite maar enige minuten later stond onze woondoos nog keurig op zijn plekje.

GJ8_7290_DxO.jpg

We besloten om eerst maar eens een glaasje wijn met wat te snacken op tafel te zetten om de goede aankomst te vieren. We speelden nog kort met de drone en toen we eenmaal weer uitgerust waren besloten we een aantal bezienswaardigheden te gaan bezoeken.

DJI_0029.jpg

Als eerste reden we naar de Skunk Cabbage Boardwalk. Een moerasachtig gebied gelegen aan de revier met een veelheid van verschillende planten, bomen en dieren. Bij aankomst was de rivier al prachtig te zien en even later lopen we over de boardwalk van het ene mooie punt naar het andere.

GJ8_7334_DxO.jpg

Het was daar bovendien ook een flink stuk warmer en vochtiger als op onze plaats op onze campground. We sloten hierna ons bezoekje af en reden naar het volgende punt: Giant Cedars Boardwalk. Omdat de boradwalk aardig naar boven liep bleef (O)pa graag even in een rode Parcs Canada stoel zitten en Pleuni en Gert liepen het bos in naar boven.

GJ8_7390_DxO.jpg

Nou die Cedars zijn echt giant. Wat een fraai oerbos doorheen te lopen. En als de zon door de bomen scheen leek alles er nog veel mooier door.

GJ8_7369_DxO.jpg

Na 500 meter was ook hier de koek op en gingen (O)pa halen. Die zat nog steeds op dezelfde stoel en vroeg of het mooi geweest was.

GJ8_7404_DxO.jpg

Ja, in het bos was het mooi en de dag was nu ook wel klaar. We reden snel weer terug naar ons camperplekje en begonnen de maaltijd klaar te maken. Een eigengemaakte broodje hamburger met een salade stond op het programma. Met allemaal verse producten smaakte dat broodje minstens even lekker als bij de beste hamburger restaurants. Na het uitzoeken van de foto’s en een kop koffie met koek was de dag echt wel ten einde. Morgen zouden we nog wel het weblog verhaal maken en waneer we deze blog online zouden krijgen zien we later wel….

Klik Hier voor de foto’s van dag 5

Ga naar dag 6